Det är skillnad på att inreda ett hem och ett företag. Hur ett företag bäst inreds beror på vad det är för produkt eller tjänst som ska sälja.

Entrén – skapa ett bra första intryck

Det första som både medarbetare och kunder möter är entrén. Det är viktigt att ett företag har en entré som ser snygg ut och ger rätt intryck. Många kaféer väljer att ha dörren öppen så långt in på hösten som de kan, för att ge ett välkomnande intryck och få kunder att lockas in av kaffedoften. Större företag eller hotell vill ge ett annan slags intryck. Ett tips är att satsa på Karuselldörrar från Boonedam.se, så får företaget en smart, snygg och säker entré.

Det stora företaget

Ett större företag bör anlita en inredningsarkitekt för att skapa en tilltalande miljö för både medarbetare och kunder. Stora företag vinner också på att ha en ljus, nordisk inredningsstil där inredningen bara är en inramning, inte något som ska ta uppmärksamhet. Men, även den stilrena inredning behöver några tydliga färgklickar som skapar liv. Det kan vara klokt att inreda så klassiskt som möjligt, då det blir dyrt att byta ut femton rosa soffor med blomtryck efter ett par år. Då är det bättre att satsa på soffor i mörkblått eller svart – färger som står sig i alla tider, och som inte fläckar syns så mycket på.

Det lilla företaget

Det lilla företaget ger mycket större svängrum när det kommer till inredning. Men, om du är osäker på hur du ska inreda, bör du antingen anlita ett inredningsföretag om det finns ekonomi för det, eller så bör du be inredningsintresserade vänner att ge sakliga omdömen. Titta också hur andra företagare i samma bransch har inrett sina företag, särskilt färgval och antal möbler på en yta. Ett mindre företag tjänar på att lyckas kombinera det personliga med professionalism – vilket är svårare än det låter. Ett tips är att köpa färdiga kanvastavlor med snygga och stilrena motiv. Det finns en orsak till att de finns på nästan alla kommunala och statliga institutioner samt på många företag – det kan inte bli fel.

Det lilla företaget kan inredas mycket mer personligt, särskilt om det är en butik som säljer inredningsdetaljer eller kläder, eller om det är ett kafé. Ett kafé kan vinna på en mysig och personlig stil, men det måste samtidigt kännas rent och fräscht. Om ett kafé har olika och äldre möbler, måste det kompenseras upp med fräscha mattor och tapeter – självklart i en gammal stil om det passar matstället, men väggar och golv bör inte kännas sunkiga.

Detaljer

Det enklaste sättet att inreda ett företag är att satsa på stilrena och klassiska färger och former, och sedan låta detaljerna göra jobbet. Bjud alla kunder på en kopp kaffe i skira kaffekoppar från 30-talet och kaffekopparna har lyft både inredningen och skapat ett litet minne.