Första intrycket av hemmet avgör ofta besökarens uppfattning om resten av bostaden. Att lägga lite extra möda och kärlek på inredningen av entrén är därför ett bra tips. Här kan du läsa mer om hur du inreder din entré, både utomhus och inomhus.

Skapa vacker gång till dörren

En prydlig sten- eller grusgång som leder fram till dörren gör att både hus och trädgård ser välvårdade och inbjudande ut. Dessutom gör den att du slipper att bli blöt och lerig. Rama gärna in gången med dekorsten eller dekorgrus från Stenbolaget vid kanterna för att få en elegant övergång till gräsmattan. Till en relativt billig summa och utan att behöva arbeta hårt får du snabbt och enkel en prisvärd lösning i trädgården.

Det går att få dekorsten i olika färger såsom exempelvis vit, grå eller svart. För att få ett vackert helhetsintryck är det bra att välja en nyans som harmonierar med husets stil och ålder. Fundera också på vilka växter som passar ihop tillsammans med stenens färg och form. Kanske bambu tillsammans med vit dekorsten? Eller en väldoftande lavendelrabatt tillsammans med grå dekorsten?

Låt hallen få ett lyft

Det finns flera olika tips som piffar upp hallen med enkla medel. För att lyckas skapa en snygg och välkomnande hall gäller det att inte glömma bort hallens praktiska funktion. Med garderober, skoställ och lådor för vantar, mössor och liknande blir det enklare att hålla rent och snyggt. Tänk på att inreda med en stor entrématta som fångar upp grus, vatten och smuts från ytterskor.

Vilken färg hallen bör ha beror förstås på personlig smak och hur den övriga inredningen i huset ser ut. Var inte rädd för lite mer mörka färger eftersom de kan ge ett avkopplande intryck. Dessutom syns inte eventuella fläckar från smuts lika bra som på ljusa nyanser. Låt gärna delar av hallen bestå av öppen förvaring. Här kan du hänga snygga ytterplagg och ställa favoritskorna. Det bör också finnas garderober eller byråer där det går att förvara plagg utan att de syns. På så sätt går det enklare att skapa harmoni med en lagom mängd av intryck. Ytterligare ett tips är att inreda med gröna växter, speglar och en bänk eller stol. Även en yta där det enkelt går att lägga nycklar, mobil och annat är bra att ha i en hall.