Ett hem utan fönster är ett väldigt mörkt hem. För vi ska se dagsljus även när vi är inomhus behöver vi ha fönster i vårt hem och det bör finnas minst ett fönster i varje rum. Eftersom att fönstren är en stor och viktig del av vårt hem finns det även en hel del inredning som är till för just fönstren. I det här inlägget kommer vi därför att ge dig en kort guide på inredning som finns för fönstren.

Gardin

Att vi utsmyckar våra fönster med ett tygstycke är funktionellt och en snygg inredningsdetalj. Det finns flera olika sorters gardiner att välja bland och i den här delen går vi igenom några av dem.

Hissgardinen

En gardin som både skyddar från insyn och ger dig skydd från solens starka strålar är hissgardinen. En hissgardin passar särskilt bra in i det hem som är inspirerat av den lantliga och romantiska inredningsstilen från förr. En hissgardin är precis vad det låter som, en sorts gardin som går att hissa och reglera med hjälp av ett snöre. Du kan köpa en hissgardin i en inredningsbutik, till exempel https://laliving.se/gardiner/hissgardin/, vilket är en butik som säljer lantlig inredning på nätet.

Panelgardinen

Panelgardinen, eller panellängden som den också kan kallas för, är en sorts gardin som består av två längder på varsin sida om fönstret. Du kan också ha flera längder på varje sida om du vill inreda med flera lager eller färger. Panelgardinen är en av de vanligaste gardinsorterna som vi finner i många hem i dagens samhälle.

Kanallängden

Ett annat exempel på en vanlig gardin är kanallängden. En kanallängd är en sorts gardin som är framtagen med en kanal i gardinen där du har plats med själva gardinstången. Det gör det möjligt för dig att välja själv hur pass rynkad gardinen ska vara genom att trycka ihop eller dra isär längden.

Gardiner tillverkas med olika färger och material. Du kan välja att låta din gardin bli en färgklick, eller så väljer du gardin med en färg som går i samklang med resten av din inredning.

Belysning

En annan typ av inredning som används i fönster är belysning. Det finns en hel del olika sorters lampor du kan välja mellan. Det finns lampor du kan hänga i fönstret mellan gardinlängderna men du kan också välja att inreda med en stående lampa på fönsterbrädet. Beroende på hur stort fönster du har kan du välja att ha flera olika lampor i samma fönster.

Inredning

Fönsterbrädan är ett vanligt ställe där många väljer att ställa sin inredning. Det finns en hel del olika sorters inredning att välja bland som kommer att göra sig fint i ditt fönster. På fönsterbrädet är det vanligt att man inreder med växter. Det är för att olika växter kräver olika mycket ljus, och när växterna får stå i fönstret kan de få i sig den mängd ljus växten behöver för att må bra. Dessutom är det en snygg inredningsdetalj.