Att inreda är väldigt roligt, men det är inte alltid det lättaste. Det är svårt att få till de rätta möblerna, att anpassa mattan efter rummet eller se till så att man inte övermöblerar ett hem. Indenna text kommer du att få läsa om de vanligaste inredningsmissarna, så att du inte råkar ge dig på precis samma sak.

1. Mängder med sladdar:!Är ditt hem också fullt med sladdar som är synliga? Aj då! Skaffa dig en snygg kabelgömma så förändras hela intrycket.

2. Ett överflöd av kuddar: Att inreda med kuddar är snyggt, men gå inte till överdrift. Får du inte längre plats i soffan eller i sängen är det dags att plocka bort några (läs många).

3. Onödiga prylar: Ditt hem är fullt med prylar som inte kommer till användning och som får ditt hem att se stökigt ut. Köp kartonger från en affär eller en flyttfirma och packa undan föremål som är i vägen eller inte passar in.

4. Plastade möbler: Nej! Att plasta in möbler är inte snyggt och hör till 80-talet. Visst fungerar det bra för att skydda möblerna, men du får knappast ett moderiktigt hem på detta sätt.

5. Flygande mattor: Ett mycket vanligt misstag är att mattan placeras i mitten av rummet, utan att den vidrör några möbler. En inredningsregel när det kommer till mattor är att mattan alltid ska komma i kontakt med en möbel. Soffa, säng eller bord har ingen betydelse.

6. Mönster: Att inreda med mönster kan vara riktigt snyggt, men se till att du inte går överstyr och blandar alldeles för många mönster och färger i ett och samma rum. Det är inte meningen att man ska bli yr eller illamående av att befinna sig i rummet.

7. Tema: Ett hem bör ha en röd tråd som förknippar de olika rummen med varandra, men var försiktig när du väljer tema. Det är sällan en bra idé att använda sitt tema på säng, matta, dekorationer, tavlor och gardiner på en och samma gång. Detta ger lätt en lite “tacky” känsla.

8. Samma färg: Att ha en grundfärg att utgå från när man inreder är en bra idé, men se till så att färgen inte tar över hela rummet. Du behöver inte ha samma färg på väggarna som på möblerna, som på sängen och på dekorationerna. Låt din utvalda färg få vara unik, inte utgöra 90 % av rummet.