Inredning handlar både om det stora och det lilla. Det kan lika gärna handla om vilka böcker som ligger framme som färgen på väggarna. En duktig designer tänker på alla detaljer, små som stora, och ett rum får sin karaktär därefter. Ett vardagsrum eller ett väntrum, en hall eller en reception, ett kök eller ett fikarum – med rätt inredning blir de alla både praktiska och snygga.

En pjäs som uppfyller kraven på form lika mycket som funktion är det ultimata för den som vill inreda fint. Om du vill satsa på en väldesignad men samtidigt praktisk möbel kan du med stor behållning skaffa ett modernt konsolbord som ger stil åt utrymmet samtidigt som det är perfekt för förvaring. Det finns kul modeller för hörn och mindre platser såväl som höga och breda – allt för att det ska ha rätt proportioner i förhållande till platsen.

För besökare och kunder

I ett mer offentligt sammanhang kan ett bra konsolbord bli ett utmärkt sätt att marknadsföra sig på och informera. Välj ett snyggt soffbord med displayhyllor där du kan lägga fram broschyrer och kataloger, eller kanske skvallertidningar om det är ett väntrum på en klinik. Lokalen förlorar inte sina rena ytor men har ändå mycket att erbjuda för den som vistas i den. Genom att inreda med omtanke visar du att du har koll på alla detaljer, vilket också gör ett extra gott intryck på dina klienter och höjer stämningen för alla som vistas i lokalen.

Elegant i hemmet

Även i hemmet är det kul att ha lite litteratur som ligger framme, både för hushållets medlemmar som gäster. Välj några snygga coffee table-böcker som lyfter vardagsrummets atmosfär och placera dem elegant på ett bord med hyllsystem. Du kan också “inreda” konsolbordet med vackra detaljer som prydnadsföremål, en skål med stenar du samlat eller parfymflaskor. Återigen har du gett rummet roliga och vackra detaljer, samtidigt som det finns ytor som du kan använda till annat. Det är viktigt med förnyelse och något så enkelt som att placera om olika föremål ger ditt hem ett litet lyft utan att du gör en större renovering. Experimentera gärna med hur du ställer dem och gör förändringar lite då och då – du kan till exempel passa på när du ändå ska damma eller torka ytorna.