Precis som med allt annat är inredningsvärlden fylld med olika trender som kommer och går. År 2017 bestod av jordnära pasteller, naturliga möbler och dekorationer, en bohemisk känsla, lyxiga material och mycket grönt och blått. Inredningsåret 2018 har lite samma tema, men kommer även med många andra saker som gör att det skiljer sig åt från föregående år. Självklart är det först och främst din personliga stil som bestämmer hur du inreder ditt hem, men med hjälp av trender kan man hitta saker som man verkligen tycker om. Du kan även låta dig inspireras och hitta ditt eget, personliga uttryckssätt som gör ditt hem till en oas som är skräddarsydd för dig. Vad är det då som gäller inom inredning 2018?

Med fokus på naturen

Även under 2018 är naturen viktig och en inspirationskälla för all från färg till små dekorationsobjekt. Miljön står i fokus och heta trender som Downsizing, minimalistiskt leverne och ett ekologiskt tankesätt sätter sina spår i inredningstrenderna. Downsizing handlar om att skära ned på tekniken och att hitta en väg tillbaka till naturen. Man vill även skala bort allt onödigt materiellt för att hitta lugnet. Att satsa på ett fåtal saker som håller god kvalitet är trendigt, snarare än att bidra till mer miljöförstöring genom att inreda med saker som man inte behöver. Färgskalan går i samma toner som den nordiska naturen: beige, grått och svala pasteller. Naturmaterial är också stort inom denna trend och terrakotta, trä, hampa och sten är till exempel helt rätt. Att inreda med många växter är också en trend som håller i sig och den går fint ihop med downsizing-trenden. 2018 är det tåliga växter som kaktus, aloe vera och elefantöra som gäller.

Läder, skinn och röda nyanser

Någonting som är riktigt inne under 2018 är möbler och dekorationer som är tillverkade av läder och skinn. Ett av de allra hetaste objekten är en lädersoffa i retrostil. Lädret ska vara naturfärgat och gärna lite slitet. När det kommer till färger så är det röda färger som gäller och gärna retroinspirerade nyanser som exempelvis terrakotta. Man får gärna leka lite med kontraster och till exempel ha effektfull mosaik på en fondvägg och röda väggar på resten av väggarna. Tänk bara på att om du pratar med en professionell flyttfirma göteborg så råder de dig sannolikt att inte måla om eller tapetsera i dessa starka färger ifall du bor i en hyreslägenhet. Då är det alltid bättre att välja lite ljusare nyanser. Att fokus ligger på naturliga och miljövänliga produkter är mycket positivt och denna trend är ingenting som förväntas försvinna under den närmsta tiden.