Om man investerar lite extra i ett badrum, eller bara månar om detaljerna, så kan det bli en plats som verkligen gör skillnad i fråga om hur mycket vi njuter av vardagen. Ett härligt och inbjudande badrum stannar man gärna länge i och avkopplingen man får av ett varmt bad påverkar måendet under en lång tid. Ett tråkigt badrum däremot besöker man bara för att göra sådant som man måste. Kvalitén på badrummet är också något som brukar ha stor effekt på vad ett hus eller en lägenhet kostar och många satsar därför på att renovera det i samband med att de säljer sin bostad. Det är mångas dröm att ha ett badrum med det lilla extra, men hur går man till väga för att fixa ett? I den här texten ska vi ge några tips och dessutom gå igenom hur de senaste inredningstrenderna ser ut när de gäller just badrum.

Låt dig inspireras av trender

Om man ska sammanfatta det rådande badrumsmodet med ett enda ord är “hotellkänsla” ett bra val. Många vill att deras badrum ska kännas fräscha, rymliga och eleganta, som på ett bättre hotell. Då krävs bra förvaringslösningar, så att man inte måste ha en massa småsaker framme. 2018 års badrumstrender handlar mycket om nya varianter av beprövade material. Det blir till exempel allt vanligare att se kakelplattor med annorlunda former ute i handeln och även kakel som reflekterar mer ljus än vanligt har slagit igenom. Terrazzo är ett prisvärt material som på ett realistiskt sätt kan fås att efterlikna dyrare material som till exempel marmor. Ett tips är dock att man bara ska bry sig lagom mycket om trender. En badrumsinredning vill man i de flesta fall kunna leva med i åtminstone tio år, eftersom det kostar en hel del att få ordning på ett badrum. Det är alltså inte fel att satsa på ett tidlöst badrum för att sedan kanske kombinera med några detaljer som verkligen fångar modet och tidsandan.

Ytskikt och detaljer

En badrumsrenovering kan innebära lite olika saker beroende på vad man har för behov och budget. Ofta fixar man till ytskikten och eftersom de måste vara vattentäta har man inte inte lika många alternativ som när det gäller hemmets övriga rum. Kakel och klinker är mycket vanligt, men även en plastmatta som lagts in på rätt sätt kan vara ett bra alternativ. Om badrummet är litet kan det hända att du har råd med ett mer exklusivt material än du kanske tror, eftersom priset är per kvadratmeter. Det är i regel bra att låta proffs ta hand om golvet eftersom försäkringar inte gäller vid problem på grund av ytskikt som inte är lagda på ett fackmannamässigt sätt. Vi vill också damma av devisen “detaljerna gör helheten”. Även du som inte har råd med dyra ytskikt kan åstadkomma en stor förändring med en handdukstork i krom, nya vitvaror, ett badkar med tassar, ett snyggt duschdraperi och ett exklusivt toalettlock. Många krukväxter trivs i badrum om det bara är tillräckligt ljust.