Det finns många sätt man kan inreda ett uterum på. Beroende på hur uterummet är utformat finns det lite olika tillvägagångssätt. Uterummet kan vara inglasat, och ha tak, eller var öppet som en balkong. En balkong kan det regna och blåsa in på, och man använder den inte så ofta på vintern. Då kan det vara bra att använda sig av lätta möbler och enkel inredning som lätt kan plockas bort efter säsongens slut. Om man däremot har ett inglasat uterum med tak kan detta också ofta användas vintertid. Då kan man inreda det med fasta dynor och större möbler. Ett sådant uterum kan också inredas med större växter, som med fördel också kan flyttas utomhus under våren och sommaren. Ett uterum kan vid behov också inredas som gästrum om man sätter upp gardiner att täcka för fönstren med. Det finns med andra ord en hel del saker uterummet kan användas till, och bara fantasin sätter gränser.

Hur kan man inreda sin balkong?

Om man har en balkong kan man börja använda den redan under tidig vår.. Det kan dock ta ett tag innan man kan sitta där under längre tid utan att frysa men det är inte fel att inreda balkongen så att man kan sitta där och ta en kopp kaffe eller drömma om de varma dagarna. Om man ska ge fem tips till en mysig balkong är det första att lägga en matta på golvet. Det är bra om den tål väder och vind samt slitage. Man kan också sätta ut levande ljus på balkongen eller i uterummet, och varför inte sätta upp någon vacker batteridriven lampa eller ljuskrona? De ger lite extra ljus om man vill sitta ute när det skymmer. Värmande filtar och dynor är inte fel, varken på balkongen eller i uterummet. Det kan bli lite kyligt och hur mysigt är det inte att krypa upp i soffan med en bok och en filt? En annan bra idé är att inreda balkongen eller uterummet med växter. Gärna köldtåliga sådana.

Större möbler för uterummet

Om man har ett uterum där det går att vistas även på vintern kan man med fördel ha större möbler där. Fatboy har coola och sköna produkter som lätt kan flyttas undan vid behov. En soffa kan vara skön att sitta i medan man tittar på regn eller snö som faller utanför fönstren. Det är smart att inreda uterummet med gardiner som kan dras för när solen ligger på eller om man vill ha lite privatliv inne i uterummet. Om man inreder med en säng eller bäddsoffa och någon ska sova där kan det vara skönt att veta att man kan gå upp och gå klädd i sovkläder utan att någon ser in. I ett uterum kan det också vara mysigt att ha en öppen spis, antingen en riktig eller en prydnadsspis som avger lite ljus och värme. Om man har ett uterum finns det alltså mycket att göra och man bör verkligen ta vara på det extra utrymmet.