Ibland kan man faktiskt känna sig osäker inför att inreda sitt hem. Man kanske inte vet exakt vilken stil man är ute efter, om möblerna som man tänkt sig kommer att passa in, om rummet är tillräckligt stor etc. Det finns många olika moment som kan upplevas som orosmoment. Man behöver inte känna det, dock är det viktigt att man gör sin hemläxa och läser på inom området. Känner man att det inte är något som man vill göra finns det garanterat många proffs inom området som kan hjälpa till, så som designers och inredningsarkitekter.

Generellt är möblerna mycket viktiga att man funderar över innan man drar iväg och inhandlar allt. Man kan försöka skissa upp hur rummet kommer att se ut, mäta på golvet och på något sätt säkerställa sig om att möbleringen inte kommer att vara allt för överdimensionerad eller för liten. Man bör fundera på placeringen och vilka färger som passar in.

Golvet är ens bästa vän för att ta reda på placeringen. Man kan exempelvis illustrera med papperstejp precis var möblerna kommer att vara, och på så sätt se om man känner att rummet har tillräckligt mycket med rymd och plats.